WineHQ

Plants Vs. Zombies

Application Details:

Version: 1.x
License: Retail
URL: http://www.popcap.com/games/pv...
Votes: 0
Latest Rating: Gold
Latest Wine Version Tested: 1.5.29

Maintainers: About Maintainership

Free Download Download

Test Results

Old test results
The test results you have selected are very old and may not represent the current state of Wine.
Selected Test Results

What works

All

What does not

No

Workarounds

What was not tested

Nothing

Hardware tested

Graphics:

  • GPU:
  • Driver:

Additional Comments

I don't know that if we need to install DirectX before running this, because I've installed it (dx9_36 from winetrick) early for other App tests.

selected in Test Results table below
Operating systemTest dateWine versionInstalls?Runs?Used
Workaround?
RatingSubmitter
ShowUbuntu 12.04 "Precise" amd64 (+ variants like Kubuntu)May 05 20131.5.29Yes Yes Goldan anonymous user 
CurrentUbuntu 12.04 "Precise" amd64 (+ variants like Kubuntu)Mar 23 20131.5.25N/A Yes Platinuman anonymous user 
ShowFedora 17Jan 31 20131.5.18N/A Yes Platinuman anonymous user 
ShowGentoo Linux x86_64Sep 22 20121.5.11N/A Yes Bronzefpemud 
ShowUbuntu 10.10 "Maverick" i386 (+ variants like Kubuntu)Aug 14 20111.3.26Yes Yes BronzeJonas 

Known Bugs

Bug # Description Status Resolution Other apps affected
10603 IDirectSoundBufferImpl_SetFX needed for sound effects in several games STAGED View
18391 Brightness settings apply themselves to the desktop. Affected (Postal 2, Runaway 2) NEW View

Show all bugs

Comments

The following comments are owned by whoever posted them. WineHQ is not responsible for what they say.

PVZ install internet
by morin on Friday September 20th 2013, 14:24
I tried to install it and I used my email and stuff and it told me that it could not connect to the internet. ubuntu 12.04 so it should be perfect
No sound again
by Jonas on Saturday August 6th 2011, 11:23
Ok.. Seems that I was just in a load of luck when I created my test results.

The no sound issues came back, but first after playing a lot of levels.
At the title screen the sound works perfectly though, even though I might tab to other windows etc. More or less I have to restart the game before I start a new level.

The game along with wine also suffers from bad speeds and a lot of lag. Probably because you have to disable 3D acceleration, as the game won't run properly at all if you use the 3D acceleration. Mouse get's stuck among other things.

Also, sometimes when you alt+tab or click outside the window (I run the game in windowed mode) the game won't pause automatically.

Anyhow it runs decent enough to play through it, at least this far into the game. I'm currently at level 4-4, and I have also played the mini games this far.

No crashes, besides the sound. And a bit of bad performance. Otherwise it works just fine.

The DSOUND option in the library settings only seem to help a little bit (if at all) in other words.
cant run setup.exe window crash
by kashu mari on Friday March 26th 2010, 7:51
when I launch the Setup.exe it seems to open the launcher but the suddenly (less then a second) the window disappears again.
No looading straight crash.
the terminal reports me this:

fixme:ole:CoInitializeSecurity ((nil),-1,(nil),(nil),0,3,(nil),0,(nil)) - stub!
err:ole:CoGetClassObject class {9a5ea990-3034-4d6f-9128-01f3c61022bc} not registered
err:ole:CoGetClassObject class {9a5ea990-3034-4d6f-9128-01f3c61022bc} not registered
err:ole:create_server class {9a5ea990-3034-4d6f-9128-01f3c61022bc} not registered
fixme:ole:CoGetClassObject CLSCTX_REMOTE_SERVER not supported
err:ole:CoGetClassObject no class object {9a5ea990-3034-4d6f-9128-01f3c61022bc} could be created for context 0x17
fixme:advapi:SetEntriesInAclA 1 0x32f904 (nil) 0x32f93c
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 135 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 509
Current serial number in output stream: 509


somebody any idea what the problem is?
greetz
RE: cant run setup.exe window crash
by Sepp on Thursday June 24th 2010, 15:19
Sounds strange, but try to rename your dir to "PlantsVsZombies". That worked for me.
RE: cant run setup.exe window crash
by joseph stein on Sunday February 6th 2011, 5:43
I had problem with error about ntdll causing problems and switch which version of widows wine was try to emulate(type winecfg in a console to do this) help you may want to give that a try.
installed as mode 777?!
by Dan Kegel on Tuesday March 23rd 2010, 19:40
$ ls -l .wine/drive_c/Program\ Files/PopCap\ Games/
total 32
-rw-r--r-- 1 dank dank 25214 2010-03-04 15:01 moregames.ico
drwxrwxrwx 4 dank dank 4096 2010-03-23 17:38 Plants vs. Zombies

uh-oh. Why is it installed world-writable?
RE: installed as mode 777?!
by Adam Bolte on Tuesday August 3rd 2010, 18:44
I got that too. Beats me. I set the directory permissions back to 755 without issue.
Does not install properly
by Mike Freeman on Tuesday March 9th 2010, 2:38
I've tried this with both WINE 1.0.1 (which is said to run the installer perfectly), and WINE 1.1.40. Both give me the following errors:

Immediately upon running, I get

"Cannot read access control list. Error code: 1400"

After closing that error message, it seems to install the rest of the way through, but then I get this message:

"The game is not properly installed. Please reinstall."

Any subsequent reinstall goes exactly the same way, and any attempts to run the game display this last error message again.

by Stelar on Tuesday January 26th 2010, 15:28
it doesn;t work for me... i've tried both ways.. running from a previous xp install and from ubuntu9.10/wine 1.1.37 install.. it's unplayable.. the game installs ok, runs, but the mouse/pointer is off focus, the mouse(x.y) position is off it's like +100 pixels (y) off. i can't play the game.
RE:
by John on Thursday February 4th 2010, 15:45
I had that problem as well. Just navigate to the plants vs. zombies options menu, and turn off 3d acceleration. This fixes it.
Strange
by vexorian on Monday September 28th 2009, 11:32
It keeps crashing for me during loading and I have Jaunty + 1.29 like the "gold" reports.
RE: Strange
by vexorian on Monday September 28th 2009, 23:41
Turned out to be a faulty video card driver, updated the driver and Plants vs. Zombies works!
Back