WineHQ

Atmel ProChip Designer 4.0

No Screenshot

Submit Screenshot
Tested version 4.0 and 4.0 patch level 2.

Application Details:

Version: 4.0
License: Retail
URL: http://www.atmel.com
Votes: 0
Latest Rating: Silver
Latest Wine Version Tested: 1.1.25

Maintainers: About Maintainership

No maintainers. Volunteer today!

Test Results

Old test results
The test results you have selected are very old and may not represent the current state of Wine.
Selected Test Results

What works

Prochip Designer, Protel99SE Atmel Edition, Wincupl, PeakFPGA, AtmelISP, Pof2Jed.

What does not

Possibly the Precision and ModelSim programs, not tested because I don't have licenses for them.

Workarounds

What was not tested

Precision and ModelSim, because I did not purchase licences for them.

Hardware tested

Graphics:

  • GPU:
  • Driver:

Additional Comments

Steps to take to make everything run: 1): I used the 'winetricks' script to install these: gecko (required for 4.0 patch level 2 version installation screens). MDAC28 (required for database functions in Protel99SE). corefonts (otherwise Protel99SE schematic crashes in advsch.dll). MFC40 (required for Wincupl complaint of .ocx problem). fontsmooth-gray, fontsmooth-rgb, and fontsmooth-bgr (otherwise text in Protel99SE schematic looks terrible). 2): Install the Prochip Designer suite. With patch level 2, there's no way to 'go back' to previous installation screens, so you just have to close and reopen the installer, and continue installing all of the tools. Whenever it says it must reboot, allow it to do that, and wait a few moments for everything to close. 3): Afterwards, if a yellow Prochip Designer icon appears on the desktop, edit its properties and make sure in the 'Application' tab, in the 'Command' box, there are quotes around the .im string, like this: env WINEPREFIX="/home/me/.wine" wine "C:\Prochip\Bin\ visual.exe" "C:\Prochip\Bin\ProChipDesPrd.im" If you want to add your own PeakPRO5 or PeakSim5 desktop icons, make sure you edit the working directory path to those programs, like this: Work path: /home/me/.wine/drive_c/Prochip/Accolade This same tip applies to Wincupl also. 4): Run the Wine registry editor and navigate to HKEY_CURRENT_USER/Environment. Examine the 'Path' string and correct it to something like: C:\Wincupl\WINCUPL;C:\Prochip\Protel\Library\PLD; C:\Wincupl\WINCUPL\FITTERS If you don't, Protel will complain it can't find the FITxxxx.EXE programs. There is a way to tell Protel to use a different directory than C:\Prochip\Protel\Library\PLD, but I will leave it like this since it's the default. 5): Everything should run now, but you will hit one more problem in Protel99SE when you select PLD->Compile configured with a real (non-virtual) device. Protel will try to run FINDxxxx.EXE, and FINDxxxx.EXE will crash and you will see a backtrace in the error log. Running the same FINDxxxx command in a terminal also crashes. Fortunately, the FINDxxxx.EXE programs simply pass information on to the FITxxxx.EXE programs. Apparently they are supposed to 'find' the right FITxxxx.EXE program. To fix this, first I recommend replacing all of the FITxxxx.EXE programs in /Prochip/Protel/Library/PLD (which is where Protel looks for the FINDers by default and where I set the path to the fitters in the registry) with newer versions, found in /Prochip/pldfit or /Wincupl/WinCupl/fitters. Then, remove the FINDxxxx.EXE programs and replace them with copies of the FITxxxx.EXE programs *renamed* as FINDxxxx.EXE like this: Copy FIT1502.EXE to FIND1502.EXE, FIT1508.EXE to FIND1508.EXE etc. This way when Protel wants to run FINDxxxx.EXE it is really running FITxxxx.EXE, which works OK. This is just the way that I did it. You may want to use different paths to the finders in Protel, or the fitters in the registry etc. but the idea is still the same. (Hope I didn't forget anything!) Tested tutorials and personal projects with Prochip, Protel, PeakFPGA, Wincupl etc. Editing, compiling and device fitting are OK! Everything seems to be working. There are a few minor bugs, for example as mentioned in the Altium Protel99SE AppDB page, when you delete a document from the Explorer tab, it says "Cannot open AVI", but I found that you simply delete it again and it will go away.

selected in Test Results table below
Operating systemTest dateWine versionInstalls?Runs?Used
Workaround?
RatingSubmitter
CurrentMandriva 2009.1 'Spring'Aug 13 20091.1.25Yes Yes SilverTim 

Known Bugs

Bug # Description Status Resolution Other apps affected

Show all bugs

Comments

Comments Disabled

Comments for this application have been disabled because there are no maintainers.
Back