WineHQ

World in Conflict

The fully patched version of the game.

Application Details:

Version: 1.011
License: Retail
URL: http://www.worldinconflict.com...
Votes: 0
Latest Rating: Gold
Latest Wine Version Tested: 2.3

Maintainers: About Maintainership

Test Results

Old test results
The test results you have selected are very old and may not represent the current state of Wine.
Selected Test Results

What works

  • Installation
  • Patching to 1.011
  • Gameplay Singleplayer and Multiplayer (LAN)

What does not

Workarounds

What was not tested

  • Multiplayer online

Hardware tested

Graphics:

  • GPU:
  • Driver:

Additional Comments

Used a clean 32-bit wineprefix WINEARCH=win32 WINEPREFIX=/opt/wine/wic wineboot Installation and patching straight forward (mounted iso image with gCDEmu) WINEPREFIX=/opt/wine/wic wine setup.exe WINEPREFIX=/opt/wine/wic wine world_in_conflict_1.000_to_1.010_de.exe WINEPREFIX=/opt/wine/wic wine world_in_conflict_1.010_to_1.011_de.exe Disable DX10: Run winecfg, add d3d10 and set to disable Replace dxdiagn.dll: Download from www.dlldump.com/download-dll-files_new.php/dllfiles/D/dxdiagn.dll/5.03.2600.2180/download.html and move to /opt/wine/wic/drive_c/windows/system32 Run winecfg, add dxdiagn and set to native More informations can be found in the HowTo on this page: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9237&iTestingId=30619 With patch 1.010 SecuROM has been removed, no key required for LAN play. Testing hardware: - Intel Q9550 - nVidia GTX670

selected in Test Results table below
Operating systemTest dateWine versionInstalls?Runs?Used
Workaround?
RatingSubmitter
ShowLinux Mint 18.1 "Serena" x86_64Mar 15 20172.3Yes Yes GoldPiotr K 
ShowArch Linux x86_64Feb 08 20172.0Yes Yes Goldnis 
CurrentUbuntu 14.04 "Trusty" amd64 (+ variants like Kubuntu)Jan 30 20151.6.2Yes Yes GoldCorben 
ShowGentoo Linux x86_64Apr 08 20141.6.1Yes Yes GoldManuel 
ShowGentoo LinuxJan 04 20121.3.36Yes Yes GoldIncinerator 

Known Bugs

Bug # Description Status Resolution Other apps affected
24063 World in conflict fails to start in DX10 mode UNCONFIRMED View
41310 World in Conflict can't get past loading screen in tutorial UNCONFIRMED View

Show all bugs

Comments

The following comments are owned by whoever posted them. WineHQ is not responsible for what they say.

ATI issues
by Paul The Tall on Wednesday September 7th 2011, 15:18
I know this game works with nvidia cards. However with my AMD Radeon 6770 the game says: Error no appropriate videocard detected Unable to run World in conflict. This while tha game runs with the same card on a windows system.

And yes, i have tried to set the right videocard in regedit. This didnt work either. Tried UseGLSL disabled, but no sugar. Laucnher starts fine, but after clicking start the game says no appripriate 3d graphicscard detected.
Doesn't work after patching
by Leonard Schiff on Saturday February 12th 2011, 12:17
Hi,

I've installed WiC and it works till I install the patches. After installing 10 it doesn't work at all and doesn't even start. So I installed the newest patch, but still the same problem: It doesn't start, just a black monitor.

What could that be?

Greets,
Leo
RE: Doesn't work after patching
by kde on Saturday February 12th 2011, 13:39
Not sure in your particular case but many people had problems after the .10 patch. Perhaps you find a solution by googling a bit more.
RE: Doesn't work after patching
by Leonard Schiff on Saturday February 12th 2011, 16:03
Hi,

Yeah, I found the answer, but I'm too nooby to apply it. I have a patch posted on BugZilla, here: bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=27933&action=edit but I can't apply it, because I have no idea, how. This one wiki.winehq.org/FAQ#head-7ed3c3163e2b932ee2030a48f9c5e553dc41817b doesn't help me either ... hm. What should I do?
RE: Doesn't work after patching
by Dieuwe de Boer on Sunday February 13th 2011, 12:55
What Wine version are you running? I found that the problem went away after I had patched to .11 and upgraded to wine1.3

Also try following my tips in the "What does not work" section (so most likely the default graphics options stop the game from running).

Hope this helps.
RE: Doesn't work after patching
by Leonard Schiff on Sunday February 13th 2011, 16:13
Just updated to 1.3 - it doesn't help.
RE: Doesn't work after patching
by Leonard Schiff on Sunday February 13th 2011, 17:06
I'm correcting: It works! In English, not in German.

Thx for your help. :)
Silver?
by d10sfan on Sunday August 15th 2010, 23:22
How is it silver if you cant even be connected to the internet when playing this game?
RE: Silver?
by Dieuwe de Boer on Monday August 16th 2010, 0:30
Silver

"Application works excellently for ‘normal’ use; a game works fine in single-player but not in multi-player."

That sounds like silver to me.
RE: Silver?
by d10sfan on Monday August 16th 2010, 0:32
It requires a strange workaround to even start, which is what I mean.
RE: Silver?
by Dieuwe de Boer on Monday August 16th 2010, 2:03
I see what you mean.
The problem occurs when connecting to Massgate, something just doesn't click.
This means the problem really is connected to multiplayer, hence I rated it silver.
RE: Silver?
by d10sfan on Monday August 16th 2010, 0:42
Did you encounter any map crashing bugs? As in, the game crashing after loading a map for the second time? Happened to me every time on 1.2. Was wondering if it happened to you as well.
RE: Silver?
by Dieuwe de Boer on Monday August 16th 2010, 2:00
Not yet, I haven't played enough. I'm more interested in online, for which in need to be in Windows to play.
RE: Silver?
by Dieuwe de Boer on Sunday December 26th 2010, 21:57
With wine 1.3, multiplayer now works great.
Back