WineHQ

Anno 2070

No Screenshot

Submit Screenshot
First Release on DVD

Application Details:

Version: 1.0
License: Retail
URL: http://anno-game.ubi.com/anno-...
Votes: 5
Latest Rating: Gold
Latest Wine Version Tested: 1.7.33

Maintainers: About Maintainership

Test Results

Old test results
The test results you have selected are very old and may not represent the current state of Wine.
Selected Test Results

What works

The game doesn't start at all

What does not

Unable to test

Workarounds

What was not tested

Unable to test

Hardware tested

Graphics:

  • GPU:
  • Driver:

Additional Comments

selected in Test Results table below
Operating systemTest dateWine versionInstalls?Runs?Used
Workaround?
RatingSubmitter
ShowUbuntu 14.04 "Trusty" amd64 (+ variants like Kubuntu)Jan 11 20151.7.33Yes Yes Goldan anonymous user 
ShowMac OS X 10.9 "Mavericks"Jan 31 20141.7.8Yes Yes Goldan anonymous user 
ShowopenSUSE 12.3 x86_64Mar 16 20131.5.26Yes Yes GoldYuri Shishenko 
ShowGentoo Linux x86_64Aug 06 20121.5.10Yes Yes GoldManu 
ShowopenSUSE 12.1 x86_64Jul 20 20121.5.9Yes No GarbageYuri Shishenko 

Known Bugs

Bug # Description Status Resolution Other apps affected
28119 Games with UPlay won't start due to ReadFileEx failture CLOSED FIXED View
29677 Anno 2070 does not start CLOSED FIXED View
31162 New Ubisoft Game Launcher fails to start games CLOSED FIXED View
31882 Many multithreaded gui apps randomly deadlock in winex11 driver surface section (arial32.exe, Aquanox, Mahaa demo, Total Commander) RESOLVED NOTOURBUG View
31960 UPlay in Wine > 1.5.14 crashing CLOSED DUPLICATE View
33742 UPlay 3.x/4.x needs native crypt32 CLOSED FIXED View
37283 ANNO 2070: Shader Problem? no textures? UNCONFIRMED View

Show open bugs

Comments

The following comments are owned by whoever posted them. WineHQ is not responsible for what they say.

Updater (both offline and online) crash
by Jonasz on Saturday September 22nd 2018, 5:18
The fixes described in the latest entry no longer works. Additionally the offline updater crashes with this:
Unhandled exception: page fault on read access to 0x001c0000 in 32-bit code (0xf7ccbbb5).
Register dump:
CS:0023 SS:002b DS:002b ES:002b FS:0063 GS:006b
EIP:f7ccbbb5 ESP:026efdd8 EBP:026efe58 EFLAGS:00010202( R- -- I - - - )
EAX:fee11f70 EBX:013ae080 ECX:01490000 EDX:01390020
ESI:001a1ef0 EDI:00000000
Stack dump:
0x026efdd8: 7eb56548 7eb3ddf7 01390020 001a1f90
0x026efde8: 00100000 00160890 026efe10 7bce1d2c
0x026efdf8: 026efe68 7bc54a53 00000002 00160870
0x026efe08: 00100000 01390020 00110060 00000004
0x026efe18: 000000ce 7eb56548 001a1ef0 00000001
0x026efe28: 0000274c 7eb31fff 00110000 00000000
Backtrace:
=>0 0xf7ccbbb5 (0x026efe58)
1 0x7eb3e26a (0x026efe78)
2 0x7eb321f3 (0x026efed8)
3 0x7bc88a34 (0x026efeec)
4 0x7bc8c437 (0x026effdc)
5 0x7bc88a26 (0x026effec)
0xf7ccbbb5: repe movq 0x10(%ebx,%eax,1),%mm1
Modules:
Module Address Debug info Name (34 modules)
PE 400000- dbd000 Deferred anno2070_offlinepatcher_2_00
PE 77430000-77440000 Deferred msasn1
PE 77a80000-77b15000 Deferred crypt32
PE 7ac10000-7ac23000 Deferred riched20
PE 7b420000-7b5c6000 Deferred kernel32
PE 7bc20000-7bc24000 Deferred ntdll
PE 7cf20000-7cf24000 Deferred uxtheme
PE 7d180000-7d184000 Deferred winex11
PE 7d3b0000-7d3b9000 Deferred msacm32
PE 7d3e0000-7d458000 Deferred winmm
PE 7d4a0000-7d4b6000 Deferred oleacc
PE 7d500000-7d504000 Deferred gdiplus
PE 7d590000-7d59b000 Deferred winspool
PE 7d5d0000-7d5d4000 Deferred imm32
PE 7d600000-7d603000 Deferred usp10
PE 7d640000-7d690000 Deferred comctl32
PE 7d790000-7d830000 Deferred comdlg32
PE 7d890000-7e15e000 Deferred shell32
PE 7e260000-7e268000 Deferred shlwapi
PE 7e2d0000-7e2da000 Deferred mpr
PE 7e330000-7e333000 Deferred msimg32
PE 7e340000-7e35c000 Deferred wininet
PE 7e3c0000-7e3c4000 Deferred ws2_32
PE 7e400000-7e404000 Deferred rpcrt4
PE 7e490000-7e494000 Deferred version
PE 7e4b0000-7e4b7000 Deferred gdi32
PE 7e5e0000-7e6c7000 Deferred user32
PE 7e800000-7e804000 Deferred advapi32
PE 7e880000-7e8a8000 Deferred ole32
PE 7e9f0000-7e9f8000 Deferred oleaut32
PE 7eb20000-7eb26000 Deferred winhttp
PE 7eff0000-7eff5000 Deferred jsproxy
PE f7960000-f7964000 Deferred msvcrt
PE f7da0000-f7da4000 Deferred dwmapi
Threads:
process tid prio (all id:s are in hex)
00000008 (D) Z:\home\jonasz\Pobrane\Anno2070_Offlinepatcher_2_00.exe
00000035 0
00000033 0
Textures and shaders problem - fix below :)
by Wojtek_U on Monday April 25th 2016, 2:29
I had this problem with Anno 2070 on my Wine 1.8 and previous versions, too.

Map grid, menu and everything was fine, but there were no textures for islands, ships, buildings etc - everything was black.

I did all the stuff everyone else talked about (installing directx11, vcrun2008, 10 etc.).

In the end, this is what made textures and shaders work:

I went to winetricks->select default wineprefix->change settings

There, I clicked:
- ddr=oppengl (Set DirectDrawRenderer to opengl)
- glsl=enabled (Enable glsl shaders (default))
- psm=enabled (Set PIxelShaderMode to enabled)

I'm not an expert, but since everyone was talking about "shaders", I just enabled whatever sounded like shaders in the settings.

And it worked - when I started Anno 2070 after that, all textures were working fine.

I still can't play the game, though, my laptop turns out to be just too weak, and I'll have to wait for new one, but this fix should work for other players, so here you have :).
version.txt issue
by moonfield on Monday February 9th 2015, 19:41
Hey, I'm having the same update/version.txt is not valid issue, anyone know how to resolve this? The website given to download the new version isn't working anymore. Thanks!
version.txt
by JBraun on Sunday April 13th 2014, 9:44
I'm not sure if i did everything correct, but i was able to install the Game via UPlay and it'f fully updated.

My problem now is that when i try to start the game, the patcher opens and says: "version.txt invalid...".

I know the issue is mentioned in the description above but i'm not able to fix it (can't find the version.txt in Anno 2070 folder).

Does someone have any idea how to fix the error?

Thanks for help!
RE: version.txt
by Jeff on Saturday June 7th 2014, 12:15
to get the version.txt, download it, currently from: autopatcher.related-designs.de/2070/version.txt save it into ./updates/ and make it NOT writable
RE: version.txt
by User on Friday October 16th 2015, 15:42
I know this is old. But I just solved this and I thought I would improve on the answer given in the instructions. I am using Ubuntu 14.04 and PlayOnLinux.

1) Go to autopatcher.related-designs.de/2070/version.txt
2) Copy the text into a new blank text file.
3) Save the file as "version.txt"
4) Open PlayOnLinux
5) Select Anno 2070 Steam
6) In the side bar, Select "Open the directory"
7) steamapps -> common -> Anno 2070 -> update
8) Copy your "version.txt" into the update folder
9) right click "version.txt", properties
10) In the permissions tab, set access to "Read only"
11) Launch game
RE: version.txt
by Manu on Saturday October 17th 2015, 5:27
Thanks for sharing these, but there is an alternative version of Anno 2070 for steam (in appdb) where your comment will probably get to the right people.
Also it would be even better if you'd create an entire test-result (it's really not much to do).

by Steven Wilson on Thursday January 2nd 2014, 23:03
The following wine prefix works.

corefonts, directx9, tahoma, vcrun2010, steam, mono210, msxml3=native

This for the steam version.
Kubuntu 13.10 wine 1.7.8
RE:
by Steven Wilson on Thursday January 2nd 2014, 23:16
Oops I copied the wrong file. Try this:

vcrun2008,d3dx9,steam,fontssmoothrgb,msxml3=native,

Sorry I have a lot of games and I must have clicked on the wrong file by mistake. I keep a file list of wine set ups for every game. It helps when trying to get similar games to run.
Crashing
by Yuri Shishenko on Wednesday January 2nd 2013, 8:19
UGL starts but game crashes with

wine: Call from 0x7b83c732 to unimplemented function d3d11.dll.D3D11CreateDevice, aborting

Even when i'm changed verion to XP or w2k.
RE: Crashing
by Yuri Shishenko on Thursday January 3rd 2013, 5:59
I'm set d3d11 to disabled and problem with dll is gone. But game still crashes.
pastebin.com/gfzdXThC
RE: Crashing
by Carl on Saturday January 5th 2013, 19:08
I had this same problem. I fixed it by editing the "Engine.ini" file. Make sure the line "9" is present in the file and that it's set to "9". Hope this helps.
RE: Crashing
by Carl on Saturday January 5th 2013, 19:18
Sorry there was a formating problem in my first message. Engine.ini should have a line for "DirectXVersion" and it should have a value of "9". It should look like this pastebin.com/7E5jSXnA. I got this information from the Anno 1404 page. appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=9887
RE: Crashing
by Yuri Shishenko on Sunday January 6th 2013, 2:47
Thanks. It helps me. In addition need to change value for
line. By default it has value 0 and causes game to crash.
No secure mode ever.
by Yuri Shishenko on Sunday December 9th 2012, 2:03
For me Anno 2070 launches without secure mode.
Recheck it. wine 1.5.19.
RE: No secure mode ever.
by Manu on Sunday December 9th 2012, 14:58
I check with every version - I don't need secure mode, I just need the overlay disabled.
With enabled overlay it still doesn't start.
Update and Bugs
by Manu on Friday September 21st 2012, 19:32
I found out there was a bug in 1.05 which made my shader go crazy (everything was very dark - even with shaders disabled) this is fixed in 1.06.
Also I had to patch via the manual Patcher - this is only working if you put it into the Anno-Directory and run it with full path.
Last thing to mention:
I've experienced a few Lags while console output spammed:
fixme:uniscribe:GSUB_apply_ChainContextSubst TODO: subtype 2 (Class-based Chaining Context Glyph Substitution)

This doesn't make the game unplayable, it's just a little disturbing from time to time.
Autopatcher cant connect.
by Yuri Shishenko on Tuesday August 7th 2012, 14:29
I installed a winhttp but when game launched autopatcher cant connect to the update server.
RE: Autopatcher cant connect.
by Manu on Tuesday August 7th 2012, 14:34
Restart the launcher multiple times - I had this error everytime but it patched anyways.
RE: Autopatcher cant connect.
by Yuri Shishenko on Tuesday August 7th 2012, 14:57
For me it fixes by overriding winhttp to "builtin, native".
Updated Game Launcher
by Yuri Shishenko on Thursday July 5th 2012, 2:34
After Game Launcher update the game doesnt launch.
After pressing "Start game" button nothing happens. After 1 minute appears game results windows that shows that the game played 1 minute. It means that game crashed.
RE: Updated Game Launcher
by Manu on Thursday July 5th 2012, 7:52
So Ubisoft thinks "oh wine finally got our games running, we gotta change something" -.-.
I can confirm your report.
I got the following lines in console shortly after I clicked "play" maybe one of those fixme's is the cause:

fixme:ras:RasEnumConnectionsW (0x18d258,0x7264e5d8,0xf5c0004),stub!
fixme:ras:RasEnumConnectionsW RAS support is not implemented! Configure program to use LAN connection/winsock instead!
[0705/144954:ERROR:proxy_config_service_win.cc(159)] WinHttpGetIEProxyConfigForCurrentUser failed: 2
fixme:secur32:schan_imp_create_session Using hardcoded "NORMAL" priority
fixme:secur32:schan_imp_create_session Using hardcoded "NORMAL" priority
fixme:secur32:schannel_get_protocol unknown protocol 4
fixme:ras:RasEnumConnectionsW (0x18d258,0x7f98e5d8,0xf5c0004),stub!
fixme:ras:RasEnumConnectionsW RAS support is not implemented! Configure program to use LAN connection/winsock instead!
[0705/145016:ERROR:proxy_config_service_win.cc(159)] WinHttpGetIEProxyConfigForCurrentUser failed: 2
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
fixme:msvcr90:__clean_type_info_names_internal (0x780b19ec) stub
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
fixme:thread:GetThreadPreferredUILanguages 52, 0x33f130, 0x33f1a0 0x33f138
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
fixme:msvcr90:__clean_type_info_names_internal (0x780b19ec) stub
RE: Updated Game Launcher
by Yuri Shishenko on Saturday July 7th 2012, 0:56
Can you create a bug in the bugtracker?
Starts but black screen
by Geriain on Saturday June 23rd 2012, 5:13
Well with 1.5.6 ( winetricks used for d3dx9, d3dx11_42, vcrun2010, corefonts, glsl=disbaled ) and the mentioned change for mvscr i can start the game with WINEDEBUG=-all.

I even get sound for the intros and the cursor appears but the screen stays black. Someone an idea?

Nvidia GTS 450 GLH with 302.17 driver version
RE: Starts but black screen
by Manu on Saturday June 23rd 2012, 5:17
It's enough to do WINETRICKS=-msvcrt to disable the huge amount of errors - maybe you'll see some relevant errors then.
Btw thanks for the entire winetricks, I'll try that one.
RE: Starts but black screen
by Coxtor on Saturday June 23rd 2012, 8:29
Super awesome :D it works thanks!
RE: Starts but black screen
by Geriain on Saturday June 23rd 2012, 10:08
So you got it workin' without black screen? Would be interested in your settings then :P cause I just hear music and see the black screen of awesomness
RE: Starts but black screen
by Coxtor on Saturday June 23rd 2012, 12:07
Im using a unpatched wine 1.5.7 , I get the problem that you have aswell if I set msvcr100.dll to native,builtin...
you have to set it to builtin,native

Try that it might do the trick
RE: Starts but black screen
by Geriain on Saturday June 23rd 2012, 13:39
Well I bet it's because of they fixed bug #28119 with 1.5.7 which affects UPlay-Games like Anno2070, will try it with 1.5.7 soon and post a new test-data if it works.
RE: Starts but black screen
by Geriain on Monday June 25th 2012, 13:47
Okay it worked like evrytime ... installing the original directx pack solved the problem with black screen, but can't get past the login due to a "account conflict" ^^
RE: Starts but black screen
by Coxtor on Tuesday June 26th 2012, 3:33
Do you own the game :) ?
If you still havent got it working, check out my script I wrote for playonlinux:
www.playonlinux.com/en/topic-9053-Script_Anno_2070.html
RE: Starts but black screen
by Geriain on Tuesday June 26th 2012, 4:07
At the moment, no ^^ but anyway it works in windows but think the crack won't work in linux, even without internet connection. Will install from the beginning soon, it's just an account-problem.
RE: Starts but black screen
by Tomasz Dylewski on Tuesday June 26th 2012, 12:40
What do you mean by "original directx pack"? From winetricks or .exe downloaded from Internet? I've tried both and I'm still stuck at black screen :|
RE: Starts but black screen
by Manu on Tuesday June 26th 2012, 12:59
Maybe the directx from the installation?
Just in case you see the "shaders are loading" and not only a black screen - I've had that until 5 minutes ago.
Fix: install vcrun2010 but still switch to "buildin, native" in winecfg.
RE: Starts but black screen
by Tomasz Dylewski on Tuesday June 26th 2012, 15:20
It helped, when I turn virtual dekstop on. Now I try to connect to Internet to log myself in :|

by Manu on Wednesday June 20th 2012, 20:20
I've tried this with current git (since the patch for the mentioned bug is already in git, so it's not needed to patch anymore when this will be released) - currently I haven't tried 1.5.5 but I've tried 1.5.6 with the patch you mentioned (it applied without an error). Reinstalled Anno in a clean prefix (since it didn't start in my old one) and I wasn't able to start it after all.
I've patched it in a vmware with windows running in it since the patcher didn't worked neither.

Anyways it still looks like the patch failed (see my log) since ReadFileEx is still failing, but I'm 100% sure the patch submitted is applied (I checked the source!).

So after all, here's the relevant part of my log:

2012-06-21 03:15:38 [ 73] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (180) : Starting game with product id 22.
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
fixme:ntdll:server_ioctl_file Unsupported ioctl 110004 (device=11 access=0 func=1 method=0)
2012-06-21 03:15:47 [ 13] [ERROR ] NamedPipeReceiveLoop.cpp (74) : ReadFileEx failed, error = 109.
2012-06-21 03:15:47 [ 55] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (265) : A game connected to the pipe.
2012-06-21 03:15:47 [ 55] [ERROR ] OrbitGameFacade.cpp (294) : Game connection closed due to corrupt message.


System: gentoo; 64 bit; nvidia
RE:
by Manu on Saturday June 23rd 2012, 5:24
somehow I fixed the old error, no idea how, but now it keeps telling me "initializing direct x failed" (and I've installed d3dx9 AND directx9, neither did help.
RE:
by Manu on Saturday June 23rd 2012, 22:21
fixed this one with reinstalling Anno.
Now I got the next problem, it tells me "initializing shaders" and then crashes.
No error, just a list of excluded modules.
Any ideas?

by Coxtor on Wednesday June 20th 2012, 12:27
Okay, I have now managed to compile wine + patch, I now get a new error :

env WINEPREFIX='/home/victor/.PlayOnLinux/wineprefix/anno20702' WINEDEBUG=-all '/home/victor/.PlayOnLinux/wine/linux-x86/1.5.6-customUplay/bin/wine' C:\\windows\\command\\start.exe /Unix /home/victor/.PlayOnLinux/wineprefix/anno20702/drive_c/users/Public/Desktop/ANNO\ 2070.lnk
victor@victor-P5K-V:~$ 2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] main.cpp (242) :
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] main.cpp (243) : -- Starting Ubisoft Game Launcher --
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] main.cpp (247) : Platform: PC.
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] main.cpp (250) : Version: 0438.
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] main.cpp (251) : Built: Jun 11 2012.
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] main.cpp (262) : Arguments: "-orbit_product_id" "22" "-orbit_game_version" "29" "-orbit_exe_path" "QzpcUHJvZ3JhbSBGaWxlc1xVYmlzb2Z0XFJlbGF0ZWQgRGVzaWduc1xBTk5PIDIwNzBcQW5ubzUuZXhl" "-orbit_working_directory" "QzpcUHJvZ3JhbSBGaWxlc1xVYmlzb2Z0XFJlbGF0ZWQgRGVzaWduc1xBTk5PIDIwNzA=" "-orbit_arguments" "LXVwZGF0ZWNvbXBsZXRlIC1vcmJpdF9jZF9rZXkgIiIgLW9yYml0X29mZmxpbmVfbG9jYWxfcHJvZHVjdF9jb25maWdfcGF0aCAiQzpcUHJvZ3JhbSBGaWxlc1xVYmlzb2Z0XFJlbGF0ZWQgRGVzaWduc1xBTk5PIDIwNzAvZGF0YS9vZmZsaW5lLWNvbmZpZyI=" "-orbit_cookie" "2327427841" "-orbit_language_code" "de-DE" "-updatecomplete" "" "-orbit_cd_key" "" "-orbit_offline_local_product_config_path" "C:\Program Files\Ubisoft\Related Designs\ANNO 2070/data/offline-config"
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] Configuration.cpp (136) : Proxy type is automatic. No proxy detected.
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] Session.cpp (71) : Remember me present. Username is coxtor
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] MainViewQt.cpp (125) : Log level is set to info.
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] MainViewQt.cpp (261) : Environment is PROD.
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [INFO ] MainViewQt.cpp (376) : Started with product id 22, game version 29, exe path C:/Program Files/Ubisoft/Related Designs/ANNO 2070/Anno5.exe, arguments -updatecomplete -orbit_cd_key "" -orbit_offline_local_product_config_path "C:\Program Files\Ubisoft\Related Designs\ANNO 2070/data/offline-config" -orbit_cookie 2327427841, working directory C:/Program Files/Ubisoft/Related Designs/ANNO 2070/, cookie 2327427841.
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [ERROR ] ViewUtils.h (207) : Untranslated string EXPLANATION MESSAGE
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [ERROR ] ViewUtils.h (207) : Untranslated string ALERT MESSAGE
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [ERROR ] ViewUtils.h (207) : Untranslated string LOADING
2012-06-20 19:23:49 [ 52] [ERROR ] ViewUtils.h (207) : Untranslated string LOADING
2012-06-20 19:23:49 [ 61] [INFO ] OrbitFacade.cpp (1041) : Downloading Satellite list from URL static3.cdn.ubi.com/orbit/satellitelist/satellitelist.txt.
2012-06-20 19:23:49 [ 35] [INFO ] ProductConfiguration.cpp (198) : Reading file C:/Program Files/Ubisoft/Ubisoft Game Launcher/data/22/config/product_config.yml.
2012-06-20 19:23:50 [ 75] [INFO ] PatchDownloader.cpp (89) : Latest (436) is a lower version than current (438) and patching was started with only upgrade, stopping patching
2012-06-20 19:23:50 [ 89] [INFO ] PatchDownloader.cpp (717) : No lingering files. Skipping creation of lingering files file
2012-06-20 19:23:50 [ 35] [INFO ] ProductConfiguration.cpp (198) : Reading file C:/Program Files/Ubisoft/Ubisoft Game Launcher/data/22/config/product_config.yml.
2012-06-20 19:23:50 [ 35] [INFO ] ProductConfiguration.cpp (67) : Product configuration version is 1.5
2012-06-20 19:23:50 [ 61] [INFO ] Profile.cpp (135) : Logging in user coxtor.
2012-06-20 19:24:13 [ 39] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (180) : Starting game with product id 22.
2012-06-20 19:24:54 [ 67] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (265) : A game connected to the pipe.
2012-06-20 19:24:54 [ 67] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (339) : Start game request. Cookie is 2327427841
2012-06-20 19:24:54 [ 67] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (363) : Sending game start accepted to game.
2012-06-20 19:24:54 [ 68] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (688) : Incoming handle get login request.
(Info) Tracking create, access key=Dct54om3
(Info) Tracking::Initialize without address, port, service Id
This platform has logs enabled. Don't use it for shipping.
This platform has traces enabled. Don't use it for shipping.
(Error) Tracking could not get handle to OnlineConfigClient...
(Error) Tracking could not get handle to OnlineConfigClient...
(Error) Tracking could not get handle to OnlineConfigClient...
(Error) Tracking could not get handle to OnlineConfigClient...
2012-06-20 19:25:00 [ 72] [INFO ] OrbitGameFacade.cpp (444) : Game disconnected.
2012-06-20 19:25:01 [ 52] [ERROR ] ActionsViewQt.cpp (99) : Got to many uwin actions. Expected
Uplay Wine
by Coxtor on Wednesday June 20th 2012, 10:31
Hello, I have managed to get autopatcher etc to work, but when I want to launch the game the window just crashes, I guess due to uplay.

I have tried to build wine with the patch you said, but then the launcher won't start at all - I just get a messagefield with blank labels and test and press ok. Then wine closes itself.

Could you perhaps provide a deb file with the appropriate wine version?
Using ubuntu 12.04 .
Thank you very much
Autoupdater doesn't work.
by Yuri Shishenko on Sunday May 20th 2012, 8:59
When I'm trying to launch game, autoupdater appears. But it it can't install any updates because it can't connect to the internet. It can't connect even throught proxy. Offline updater also can't install updates because no connection.
RE: Autoupdater doesn't work.
by Berillions on Tuesday May 22nd 2012, 12:38
Install winhttp thanks to winetricks and re-launch the autopatcher.

by LukasKnappstein on Sunday May 20th 2012, 3:44
I made it work now.
Perhaps it works cause I used update 1.01 and a cr***.
But on my PC it crashes, cause i've a) an AMD card and b) the open source drive :P XD
But i get the screen displaying "shader loading"
Does not start
by kenjiru on Saturday December 31st 2011, 5:27
Got the following messages:

pastebin.com/sZHksXSy

wine-1.3.35
Back