WineHQ

Defiance

No Screenshot

Submit Screenshot
Beta invite to game. Last beta before release on April 2.

Application Details:

Version: Beta
License: Demo
URL: http://www.defiance.com/en/
Votes: 1
Latest Rating: Silver
Latest Wine Version Tested: 1.5.26

Maintainers: About Maintainership

Test Results

Old test results
The test results for this version are very old, and as such they may not represent the current state of Wine. Please consider submitting a new test report.
Selected Test Results

What works

Installed and patched game. Will know more when the beta opens.

What does not

Do not know yet.

Workarounds

What was not tested

Actual playing of game. The beta starts 3/21/2013.

Hardware tested

Graphics:

  • GPU:
  • Driver:

Additional Comments

Will adjust rating after playing this weekend. Changed to Silver not because I could not get in but because of the disconnects. Although, from the forums, it seems everyone had disconnects. I installed both in a 32bit PREFIX as I could not get the 64bit PREFIX to patch.

selected in Test Results table below
Operating systemTest dateWine versionInstalls?Runs?Used
Workaround?
RatingSubmitter
CurrentUbuntu 12.04 "Precise" amd64 (+ variants like Kubuntu)Mar 21 20131.5.26Yes Yes SilverDr. Wes Snyder V 

Known Bugs

Bug # Description Status Resolution Other apps affected

Show all bugs

HowTo / Notes

Install

I had to use a 32bit PREFIX for the game to patch.

I installed using winetricks corefonts, winhttp, wininet, msls31, d3dx9, gdiplus, ie8.

I threw in vcrun2005, vcrun2008, vcrun2010 or another PREFIX to see if they helped with the disconnects. The disconnects seemed system wide and not related to using LINUX.

Comments

The following comments are owned by whoever posted them. WineHQ is not responsible for what they say.

Same problem still in 2017
by Lunilson on Tuesday March 28th 2017, 12:58
I was trying to play Defiance in linux for a long time, and finally I was able to open the game, and play on my account in Glyph, it is still giving the error similar to that, I play for 3 or 4 minutes and then The disconnect by unavailable server, I want to get in touch to see possible solutions. email ( lunilson2013@gmail.com)
server error - no servers available
by Daniel on Monday March 25th 2013, 8:00
I could start the game but when logging in to the server I got error login in or no servers available.

Anyone gone further then this? I had a beta invite so I know that servers were up as I played from Windows.
RE: server error - no servers available
by Dr. Wes Snyder V on Monday March 25th 2013, 16:01
Hello,

I was able to play for 10 to 15 minutes intervals then received a disconnected message. I believe the beta is over now. I made it to the wreckage, stage two I think, but the disconnects made it hard to play. The graphics were beautiful though.
RE: server error - no servers available
by Dr. Wes Snyder V on Tuesday March 26th 2013, 9:32
I found this post about the disconnects: forums.defiance.com/showthread.php?5915-The-Defiance-service-is-not-available/page22&highlight=disconnect

The dev team was active in trying to resolve this issue. Hopefully they corrected in for release day.
RE: server error - no servers available
by Daniel on Thursday March 28th 2013, 7:15
Interesting indeed. :)
page fault
by gotsanity on Friday March 22nd 2013, 20:45
pastebin.com/3Q4n0hCs

Running on 32bit as suggested helped me start to patch and then it started crashing again. Patch never completed.

As a side note the patcher screen is also not displaying any graphics/text and the close/minimize buttons are behind the core graphic.
RE: page fault
by Dr. Wes Snyder V on Friday March 22nd 2013, 20:53
I noticed the patcher screen as well. I click the Wine program in the Launcher bar and pull the text to the front. I will report back with testing results.
RE: page fault
by Dr. Wes Snyder V on Friday March 22nd 2013, 22:32
I have not had the game crash, per say.

I did have a crash at launcher but winetricks gdiplus corrected that. After patching, I can launch, select display name, and select create character.

After that, I did have the game sit at the terra something ship screen and consume lots of CPU cycles before I killed it; waited five or so minutes. The process was username. Attempting again. I could not see another window behind it, like the launcher has the text and graphic separation. I tried my click the Unity Launcher icon and Alt-Tab trick to look for a hidden window.

More testing and results coming... not sure where to place the rating at this point... definitely not gold unless I did not wait long enough. Will assess more on Saturday when I have had more time to test.
RE: page fault
by Dr. Wes Snyder V on Saturday March 23rd 2013, 10:13
I made it past the 'freezing' point by changing to Windowed mode in Options. I will now try to go through character creation and see what happens.
Back