WineHQ

Altium Designer

Version of 2015

Application Details:

Version: 15
License: Retail
URL: http://www.altium.com/
Votes: 0
Latest Rating: Platinum
Latest Wine Version Tested: 4.13

Maintainers: About Maintainership

Free Download need register

Test Results

Selected Test Results

What works

Schematic, PCB layout.

What does not

Workarounds

What was not tested

Only schematic and pcb layout tested

Hardware tested

Graphics:

  • GPU: AMD
  • Driver: open source

Additional Comments

Installed according to Jeff D. Hanson without compilation and such.

Short description:

* winetricks gdiplus corefonts riched20 mdac28 msxml6

* Set resolution to 1024x768 (winecfg)

* Install

* Revert setting the resolution

selected in Test Results table below
Operating systemTest dateWine versionInstalls?Runs?Used
Workaround?
RatingSubmitter
CurrentUbuntu 18.04 "Bionic" amd64 (+variants like Kubuntu)Aug 10 20194.13Yes Yes NoPlatinumLieven Tytgat 
ShowUbuntu 12.04 "Precise" i386 (+ variants like Kubuntu)Sep 16 20151.7.49Yes Yes GoldJohn Sabino 
ShowUbuntu 15.04 "Vivid" amd64 (+ variants like Kubuntu)Aug 12 20151.7.49Yes Yes SilverSubyekt 
ShowUbuntu 15.04 "Vivid" amd64 (+ variants like Kubuntu)Aug 11 20151.7.44Yes Yes GoldSubyekt 
ShowUbuntu 14.04 "Trusty" amd64 (+ variants like Kubuntu)Feb 28 20151.7.37Yes Yes BronzeSL 

Known Bugs

Bug # Description Status Resolution Other apps affected

Show all bugs

Comments

The following comments are owned by whoever posted them. WineHQ is not responsible for what they say.

Unable to Compile Integrated Libraries
by John Sabino on Monday November 30th 2015, 12:53
I was building some custom libraries and I noticed that the compilation of integrated libraries does not work on my system (test data shown above). I get an error window on compilation but I do not get any errors in the 'Messages' console. A .intlib file is generated but it generates an error and removes itself if used (its size is far too small as well ~1KB). There appears to be no issue with schematic libraries and PCB libraries, just the compiling of integrated libraries. For now I am compiling the libraries on Windows and the resultant libraries work fine (even if they contain STEP files).
No access to memory location
by Toby on Sunday November 8th 2015, 13:22
Hey,
when I move to devices to near to each other at the PCB, I get the following error:
No access to memory location at 1937A1A1.
ADVPCB.DLL, Base Address: 18EA0000.

Someone an idea how to fix this?

Thanks!

Toby
DXP.EXE has encountered a serious porblem
by Robert on Wednesday October 7th 2015, 2:41
Hello,

Thank you for posting your instructions to install Altium.

I believe I followed this correctly, but when I attempt to
run I receive the following pop-up window:

"The program DXP.EXE has encountered a serious problem and
needs to close."

If you have any suggestions of things to try I would really
appreciate your help.

Thanks!

Robert
Layer Stack Manager Crashing
by John Sabino on Monday September 28th 2015, 16:57
Hey, guys, I installed Altium Designer 15 on my Ubuntu 14.04 LTS 64-bit installation with Wine 1.7.50 and everything has installed and run correctly so far, but the issue is that when I am in the PCB designer and I try to pull up the Layer Stack Manager I get a message window with the following error:


STG: Exception at 48AF0BB7.
ADVPCB.DLL, Base Address: 47D40000.

Exception Occurred In
DocumentPreferences



The wine ouput in terminal gives this:


fixme:mscoree:get_runtime_info unsupported startup flags 4
fixme:mscoree:corruntimehost_CreateDomain stub 0x1f9aa0c0
fixme:mscoree:corruntimehost_Stop stub 0x1f9aa0c0


Anyone have any idea as to what is going on here?
RE: Layer Stack Manager Crashing
by John Sabino on Monday September 28th 2015, 17:54
Tried to run it again and I got a different error message:


System Error. Code: 2.

File not found at 1A670BB7.
ADVPCB.DLL, Base Address: 198C0000.

Exception Occurred In
DocumentPreferences


The only difference is that I moved AltiumMS.exe to get around an issue with STEP files.
NVS 5200M
by Dagfinn Reiakvam on Wednesday September 23rd 2015, 3:06
Hi,

I am having some issues with the pcb layout, schematics work and every thing else seems fine. But the pcb layout is all gray. I'm getting loads of errors such as:

err:d3d_shader:set_glsl_shader_program >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from Find glsl program uniform locations @ glsl_shader.c / 6813
err:d3d_shader:set_glsl_shader_program >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUseProgram @ glsl_shader.c / 6828
err:d3d_shader:shader_glsl_load_samplers >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUniform1i @ glsl_shader.c / 517
err:d3d_shader:shader_glsl_select >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUseProgram @ glsl_shader.c / 7102
err:d3d_shader:shader_glsl_select >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUseProgram @ glsl_shader.c / 7102

Is this because I have a NVS 5200M gfx card? I know it works in windows.
RE: NVS 5200M
by João Antônio Cardoso on Wednesday September 23rd 2015, 6:16
I had the same issue when I first tried it but I'm not sure what I have done to get it working now. Which Wine version are you using?

Try to enable GLSL: winetricks glsl=enable

And I think Altium uses OpenGL so you need it properly working.
RE: NVS 5200M
by Dagfinn Reiakvam on Wednesday September 23rd 2015, 7:14
My wine version is 1.7.50, I tried to set glsl=enabled, but it did not change anything, I believe it is the default setting. I tried turning it off. Didn't change anything. I also tried to change the ddr to gdi, but that broke it :)
RE: NVS 5200M
by João Antônio Cardoso on Wednesday September 23rd 2015, 7:31
With this Wine version Altium works here. Its a 64bits prefix? Well, I googled about "GL_INVALID_OPERATION (0x502)" and I found that maybe changing to a 32 bits could solve this error. Read more:
www.winehq.org/pipermail/wine-bugs/2010-December/259942.html

And you should set winetricks ddr=opengl.
RE: NVS 5200M
by Dagfinn Reiakvam on Tuesday October 13th 2015, 1:47
I'm using a win32 prefix. Also tried to re-install with a win32 prefix, just to be sure. Still have the same problem, the pcb design background is gray, and nothing works on the pcb layout, shematics work.
RE: NVS 5200M
by John Sabino on Tuesday October 13th 2015, 8:54
This sounds like you may be using an outdated version of mesa. I had the same problem with Ubuntu 12.04 but I was able to correct it with Ubuntu 14.04. What is your OS?
RE: NVS 5200M
by Dagfinn Reiakvam on Tuesday October 20th 2015, 1:31
I am using 14.04, but I will check my mesa version and see if that helps. Thanks for you feedback.
RE: NVS 5200M
by Dagfinn Reiakvam on Tuesday October 20th 2015, 2:00
I tried with the xorg-edger ppa, but still no luck.
setupapi?
by hmijail on Wednesday March 11th 2015, 13:31
Winetricks in wine 1.7.34 doesn't understand "setupapi"...
RE: setupapi?
by hmijail on Thursday March 12th 2015, 9:01
Nor 1.7.38...
RE: setupapi?
by Subyekt on Wednesday August 12th 2015, 17:14
Use a more recent winetricks.
Back