WineHQ
Category: Main Games Action Games Mount and Blade: Warband GOG Mount%Blade:Warband/Viking Conquest

Mount and Blade: Warband

No Screenshot

Submit Screenshot

Mount And Blade: Warband and Viking Conquest (GOG VERISION)

Installed DirectX runtime and VCredist using .exe installers to get it running.

Application Details:

Version: GOG Mount%Blade:Warband/Viking Conquest
License: Retail
URL: http://www.taleworlds.com/main...
Votes: 0
Latest Rating: Platinum
Latest Wine Version Tested: 2.9-staging

Maintainers: About Maintainership

Test Results

Old test results
The test results you have selected are very old and may not represent the current state of Wine.
Selected Test Results

What works

Everything Works Flawless, but I chose the option "Not Listed"

and used .exe DirectX and Vcredist installers. 

 I installed this game using a 32Bit WineVerision. of 1.9.8-Staging

I can play thisgame and max out 600FPS and 120 FPS Average


What does not

Everything Works

Workarounds

What was not tested

Nothing

Hardware tested

Graphics:

  • GPU:
  • Driver:

Additional Comments

selected in Test Results table below
Operating systemTest dateWine versionInstalls?Runs?Used
Workaround?
RatingSubmitter
ShowFedora 25 x86_64Jun 25 20172.9-stagingYes Yes PlatinumDaniel 
ShowAntergos x86_64Nov 06 20161.9.22Yes Yes Goldsiyia 
CurrentUbuntu 16.04 "Xenial" amd64 (+ variants like Kubuntu)Apr 27 20161.9.8Yes Yes Platinuman anonymous user 

Known Bugs

Bug # Description Status Resolution Other apps affected

Show all bugs

Comments

The following comments are owned by whoever posted them. WineHQ is not responsible for what they say.

First-person view works in wine 2.13
by Daniel on Saturday August 5th 2017, 4:43
I just upgraded to Wine 2.13, and first-person view (R key) is now working without issues. Everything else still works as before, so now the game is indeed playing perfectly.

Still didn't try modding it, though.
Does not seem to work with wine 2.0
by Richard Thier on Tuesday March 14th 2017, 14:04
I could make this game running with wine 1.8 very well. It was playable on my very old rig when I changed graphics settings to very low, but it started even in the directX 9 mode. Now it seams that this is not working anymore and in the directX7 mode (which at least start) most of the textures are bad. The background pictures of the menu are working, but text is scrambled. Also in-game textures are not showing except some of the very basic ones like the icons for the shield / weapon.

Terrain seem to have only vertex color, units are completely white.

Please fix this... it is an awsome game and it have been working earlier...

PS.: I had to use winetricks in wine 1.8 to install dx9 native libraries. After the update to wine 2.0 it seems these are still installed. Is there any chance I have to redo something? It seems right...
Back